Belovics Ernő vezeti a Legfőbb Ügyészséget

InfoRádió / MTI
2006. május 15. 18:29
Az új legfőbb ügyész megválasztásáig tartó időre Belovics Ervin, Polt Péter büntetőjogi helyettese vezeti a hivatalt - közölte a Legfőbb Ügyészség (LÜ) szóvivője.

A legfőbb ügyész javaslatára felmentette Varga Zs. Andrást, Polt Péter helyettesét Sólyom László köztársasági elnök - közölte korábban a Legfőbb Ügyészség.

Borbély Zoltán, az LÜ szóvivője azt mondta: a felmentésnek nincs olyan konkrét oka, amely "szakmailag vagy emberileg rossz fényt vethetne akár a legfőbb ügyész helyettesére, akár a legfőbb ügyészre".

"Sólyom László köztársasági elnök az alkotmány, valamint az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló törvény alapján, a legfőbb ügyész javaslatára dr. Varga Zs. Andrást, a legfőbb ügyész helyettesét e megbízatása alól 2006. május 16-ai hatállyal felmentette" - írta közleményében az LÜ.

Borbély Zoltán közölte: Polt Péter hatásköre, hogy eldöntse, a leköszönését követő, és az új legfőbb ügyész megválasztásáig tartó időre kit bíz meg az ügyészség vezetésével.