Fidesz: hajtóvadászat Mikola István ellen

InfoRádió / MTI
2006. március 29. 17:54
Vizsgálatot kezdeményezett az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltjének korábbi kijelentésével összefüggésben. A Fidesz szerint hajtóvadászat folyik Mikola István ellen.

A vizsgálat célja, hogy megállapítsa, sérültek-e az adatkezelésre vonatkozó szigorú szabályok.

Mikola István egy listára hivatkozva a napokban kifejtette: egyes milliárdos bankvezetők minimálbéren vannak bejelentve.

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője ezzel összefüggésben levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy a Mikola István által említett adatok titkosnak minősülnek.

Az APEH-nél korábban úgy nyilatkoztak, hogy az adóhatóságtól csak nagyon szigorú feltételek mellett juthatnak ki személyes adatok, például nemzetbiztonsági ügyekben, illetve bírósági döntés alapján, vagy az adótitok tulajdonosának kérésére.

Fidesz: hajtóvadászat Mikola István ellen

"Tovább folyik a hatalom indulatos hajtóvadászata Mikola István ellen. A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje többször, érthetően közölte, hogy a bankvezetők fizetésére vonatkozó kijelentését (...) kiszivárgott információkra alapozta" - közölte a Fidesz kommunikációért felelős vezetője.

Fodor Gábor és Katona Tamás mostani, figyelemelterelésnek szánt akciója nem más, mint beismerése a szóban forgó információnak, amely joggal háborítja fel az embereket - vélekedett Deutsch-Für Tamás.

Hozzátette: felkérik Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy valljon színt, adjon választ arra, igaz-e, hogy milliárdos üzletemberek, bankvezetők ma Magyarországon minimálbérre bejelentve próbálják elkerülni a közteherviselési kötelezettséget.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást