Boross: túl korán hozták nyilvánosságra a fenyegetéseket?

Infostart
2006. március 28. 21:21
Boross Péter attól tart, hogy nem volt elég ideje a magyar hatóságoknak ellenőrizni a robbantásokról szóló fenyegetések komolyságát, és a miniszterelnök esetleg túl korán hozta nyilvánosságra az ügyet. A volt belügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában azonban azt is hangsúlyozta: a részletek ismerete nélkül ő is csak találgatni tud.

"Nem ismerem a körülményeket, hogy pontosan mikor kapta titkosszolgálat az információt, hogy mit tett. Én csak egy receptet tudok mondani: amikor érkezik egy ilyen hír, akkor a titkosszolgálat mindig igyekszik meggyőződni annak komolyságáról. Attól félek, hogy erre itt nem volt idő, lehet, hogy a miniszterelnök úr túl korán jelentette ezt be. De könnyelműen fogalmazok most, mert nem ismerem a körülményeket" - mondta Boross Péter volt kormányfő az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MDF-es politikus megjegyezte: nem tudja, hogy miként hat a bejelentés a nagygyűlésekre. Lehet, hogy "a bátrabb drukkerek elmennek, a kevésbé bátrak nem".

"Itt van egy választási kampány, amely a végletekig felizgatta az embereket... ebbe ilyen izgalmi tényező behelyezése, ha az nem kellően indokolt, akkor könnyelműség" - vélekedett Boross Péter.

A volt belügyminiszter azonban azt is hangsúlyozta: annyi mindent nem lehet tudni az ügyről, hogy tulajdonképpen csak találgatni lehet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Boross Péter a terrorfenyegetésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A volt kormányfõ az MDF koalíciós lehetõségeirõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást