Orbán: csak jó helyen kell ikszelni

InfoRádió / MTI
2006. március 26. 12:58
Kormányváltó hangulatot tapasztal a Fidesz miniszterelnök-jelöltje. Orbán Viktor Szegeden arról beszélt: a polgári, nemzeti értékeket valló emberek családja soha ilyen nagy, bátor és elszánt nem volt.

A Fidesz elnöke szerint "a luxusbaloldal, amely egy lesötétített limuzin hátsó üléséről nézi Magyarországot, úgy látja, nincs kormányváltó hangulat".

"Én, aki megtanultam, hogy ki kell szállni a kormányzati limuzinokból, (...) pontosan látom, hogy mást sem akarunk, csak kormányváltást" - tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő-jelölt szegedi kampányrendezvényén hangsúlyozta: a Fidesz vezette szövetség egymagában több szervezetet visz be a parlamentbe, mint korábban bármelyik párt tette - a magyar gazdákat képviselő Magoszt, a kereszténydemokratákat, a fiatalokat és a romákat.

Orbán Viktor szerint óvatosnak kell lenni a közvélemény-kutatásokkal, mert négy évvel ezelőtt túlságosan nagy hitelt adtak ezeknek.

Ezt a hibát még egyszer nem követhetjük el - tette hozzá a politikus, és arra kérte a jelenlevőket, hogy "ne figyeljék a felméréseket, hanem végezzék el a hátralévő munkát".

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: föl kell keresni azokat az embereket, akik fásultak, és el kell mondani nekik, április 9-én jöjjenek el választani, mert nem kell nagy dolgokat véghezvinni a változáshoz, csak "jó helyen kell az egymást keresztező két egyenest behúzni".

Személyes anyagi felelősség

A munkaalapú gazdaság és a felelősségteljes politika fontosságát hangsúlyozta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje Csongrád és Békés megyei kampánykörútjának további állomásain: Makón, Hódmezővásárhelyen, Orosházán és Mezőkovácsházán.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: az államnak biztosítania kell a lehetőséget a sikereseknek, és támogatnia kell a rászorulókat.

Orbán Viktor megismételte azt is, hogy a Fidesz bevezetné a miniszterelnök és a miniszterek személyes anyagi felelősségét: ha a kormány nem teljesítené a parlament által elfogadott költségvetést, tagjai nem kapnák meg fizetésük egy részét.