Schmitt: el kell vinni szavazni a fiatalokat és az időseket is

InfoRádió / MTI
2006. március 25. 15:21
Mindenkinek el kell mennie szavazni, és voksával hozzá kell járulnia a nemzet sorsának alakulásához - mondta a Fidesz alelnöke Budapesten, a Kereszténydemokrata Néppárt nagygyűlésén.

"Nem bízom abban, hogy a jobboldali emberek mind el fognak menni szavazni, csak kérem őket erre" - fogalmazott Schmitt Pál.

A politikus azt mondta, hogy mozgósítani kell, a voksolásra el kell vinni az első szavazókat és az idős embereket is, nem pedig elkényelmesedni, ahogy szerinte az a kettős állampolgárságról tartott 2004-es referendum esetében történt.

Schmitt Pál úgy vélte: az emberek felé kell fordulni, különben azok elfordulnak a politikától.

"Rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" - idézett a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alapító okiratából Schmitt Pál.

Hangsúlyozta: a szövetség, amelynek a KDNP is tagja, stabil alapokon áll, és jó úton van a győzelem felé.

Schmitt Pál emlékeztetett arra, hogy négy éve a Fidesznek és a KDNP-nek összesen nem volt nyolcezer tagja, ma pedig több mint 40 ezer tagja van, a 11 ezer polgári körben pedig 250 ezren tevékenykednek, az önkéntes segítők száma pedig százezer.

"Vajon a nevelés, a hit, az erkölcs, a bennünk lévő rend nem mindennek az alfája és az ómegája?" - tette fel a kérdést a Fidesz és a KDNP alapelveire célozva.