Orbán: a limuzinból nem látni, hogyan tömik a libát

InfoRádió / MTI
2006. március 25. 17:27
A Fidesz elnöke szerint a vidéki Magyarország életében új fejezetet nyithat, hogy a magyar gazdák a közélet egyik legszervezettebb erejeként, a párttal együttműködve, egy választási győzelem esetén méltó módon képviselhetik majd érdekeiket a parlamentben. Orbán Viktor erről Karcagon, pártja és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége között kötött együttműködési megállapodás aláírása után beszélt.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje közölte: a hosszú távra szóló megállapodástól nem csak a győzelmet, hanem jó kormányzást és a magyar vidék felemelkedését reméli.

A megállapodás "világosan beszél" a Magosz kormányzati szerepvállalásáról is, mert kimondja: a választási sikert követő ez a szervezet tesz majd javaslatot a vidékért és az agráriumért felelős miniszter személyére - mondta a politikus.

Orbán Viktor kitért arra, hogy Jakab Istvánnal, a Magosz elnökével kötött egy másik megállapodást is, miszerint elindítják a biztonságos kormányváltás programját.

Ahhoz, hogy ez a váltás az emberek javát szolgálja, nyugodtan és higgadtan kell végbemennie - jegyezte meg.

A felkészülés legfontosabb része a leltárkészítés, mert a valós tényeket ma elzárják az ország lakói elől, a kormánykoalíció nem beszél őszintén a vidék helyzetéről - mondta Orbán Viktort.

Hozzátette: felkérte Jakab Istvánt, hogy április 2-ára, a Fidesz nagygyűlésére készítsen egy gyorsjelentést az agrárium és a vidék állapotáról, hogy "tisztán láthassunk".

Orbán Viktor úgy vélte, hogy a mostani kormánypártoktól 2002-es ígéreteik ellenére a vidék felemelkedése nem várható.

Az is igaz, hogy egy luxuslimuzin hátsó üléséről nem látszanak a vidék problémái - jegyezte meg a Fidesz elnöke.

"A limuzinból nem lehet látni, hogy egy parasztasszony hogyan tömi a libát, (...) a limuzinban csak a liba mája fontos, az is csak tíz percig" - mondta Orbán Viktor.