A vártnál kevesebb fegyverük van a magyaroknak

Infostart
2006. március 23. 15:11
Eltúlzott volt az állampolgároknál lévő flóbert fegyverek számára vonatkozó becslés - mondta az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályának vezetője. Kincses Ildikó szerint eddig összesen 7500 engedélyezési kérelmet nyújtottak be a várt több százezerrel szemben.

Még 2004-ben született meg az a kormányrendelet, mely kötelezte az addig engedély nélkül tartható flobert tulajdonosait a regisztrációra. Az engedély kérelmezésének határideje 2005. június 30. volt, ezt egy évvel meghosszabbították.

Az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: előzetesen több százezerre becsülték a lakosságnál lévő flóbert fegyverek számát, eddig azonban mindössze 7500 kérelmet nyújtottak be.

Kincses Ildikó hozzátette: a tavaly júniusi határidő óta mindössze ezer kérelem érkezett. A rendőrség úgy gondolja, hogy még további egy-kétezer flóbert fegyver lehet a lakosságnál.

Aki a határidő lejárta után engedély nélkül tart ilyen fegyvert, az bűncselekményét követ el és 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az ORFK igazgatásrendészeti fõosztályvezetõje, Kincses Ildikó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást