Giró-Szász: más a program, más a kormányzás

Infostart
2006. március 22. 18:32
A Századvég Alapítvány igazgatója szerint az MSZP választási programja ellentmond az elmúlt négy év kormányzati intézkedéseinek, ezzel szemben a Fidesz jelenlegi programja konzisztens az 1998-2002-es kormányzásával.

Giró-Szász András az InfoRádióban közölte: a szocialisták az elmúlt négy évben neoliberális gazdaságpolitikát követtek, mostani programjuk viszont ezzel ellentétes.

A Fidesz programja viszont a korább kormányzásának folytatásaként értelmezhető, kiegészítve az Európai Unió által nyújtott lehetőségekkel - mondta a politológus.

"Döntő különbség a kettő között, hogy a szocialista párt kénytelen tudomásul venni, hogy a mozgósítási tényezők kapcsán a Fidesz utolérte, sőt, talán le is hagyta őket" - mondta az elemző.

Hozzátette: a szocialisták épp ezért kormányzati pozícióból próbálnak protest hangulatot gerjeszteni az ellenzékkel szemben.

A kampányprogramok ott keresztezik egymást, ahol érdekcsoportokat próbálnak megszólítani: a kis- és közepes vállalkozásokkal kapcsolatban, az adózást és a társadalombiztosítást illetően, és a nagy reformfolyamatok, azaz az egészségügy, az oktatás, vagy a honvédelem terén.

A politológus hangsúlyozta: "nem kell megijedni az úgynevezett előremenekülő politikai és gazdasági programoktól, csak a megfelelő kormányzati mechanizmust kell mögé felépíteni".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást