Folytatódott a vita a köztársaságról

InfoRádió / MTI
2006. március 17. 23:37
Gyurcsány Ferenc az Európai Unió fejlett részéhez felzárkózó versenyképes országot ígért Nyíregyházán, míg Orbán Viktor Miskolcon azt hangsúlyozta: a köztársaság soha nem fogja felemelni a nemzetet, de a nemzet fel fogja emelni a magyar köztársaságot.

A szocialista miniszterelnök-jelölt szerint az ország a modern ipar, a logisztika és az idegenforgalom terén lehet Európa legjobbja.

Gyurcsány Ferenc közölte: a tervek szerint a gyógyszer-, az autóipar és az energiatermelő biotechnológia fejlesztése kapna elsődleges hangsúlyt, továbbá a logisztikai létesítményrendszert - az autópályákkal és a gyorsvasúttal együtt - alakítanák ki, valamint a turizmusban a kis- és középvállalkozások szolgáltató hálózatát hoznák létre.

Orbán Viktor viszont Miskolcon arról beszélt, hogy az emberek egyre elégedetlenebbek, hiszen a politikai vezetés körül mindenhol ribillió és botrány támad.

A Fidesz elnöke szerint a huszonegyedik század ismét a nemzetek százada lesz.

"A globalizáció fontos, de az elmúlt tizenegynehány esztendő Európában mindenkinek megtanította, mindenkit megtanított arra, hogy a globalizációra adható válasz nem lehet más, mint az erősödő nemzet" - jelentette ki Orbán Viktor.