Az adatok manipulálásával vádolják a kórházigazgatót

InfoRádió / MTI
2006. március 16. 11:30
A vizsgálat eredménye szerint manipulálta a szentesi Bugyi István Kórház gazdálkodására vonatkozó adatokat az intézmény leváltott főigazgatója - mondta a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Frank József közölte: Borzi Márta megtévesztette a fenntartó megyei önkormányzatot. Az érintett bírósághoz fordult.

A megyei közgyűlés elnöke elmondta: a szakértők megállapították, hogy az éves szinten három és fél milliárd forintból gazdálkodó kórház adósságállománya 2005 végére 200 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, 2006 februárjára pedig elérte a 436 millió forintot.

Frank József közölte: a fegyelmi eljárás után azonnali hatállyal elbocsátott főigazgató a tevékenységek zömét gazdaságossági számítások nélkül szervezte ki külső vállalkozásokba.

Hozzátette: a beszállítók kiválasztásánál esetenként mellőzték a közbeszerzési eljárást, vagy törvénytelenül bonyolították le azt.

Borzi Márta leváltott főigazgató válaszában azt mondta, hogy elfogult volt az ellene indított vizsgálat, amelynek megállapításait többször is cáfolta.

Azt is közölte, hogy munkaügyi bírósághoz fordult elbocsátása miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást