Századvég: Áder jégre vitte Kókát

Infostart
2006. március 9. 11:07
Giró-Szász András politikai elemző szerint a Kóka-Áder-vitában megmutatkoztak a politikusok közötti tapasztalatbeli különbségek. A Századvég Alapítvány igazgatója azt mondta: a fideszes politikus "jégre vitte" a szabad demokrata minisztert.

A Fidesz által kezdeményezett beszélgetéssorozat keretében első ízben Kóka János szabad demokrata gazdasági miniszter, és Áder János, a Fidesz frakcióvezetője vitázott a Magyar Televízióban.

A beszédtéma meghatározása szempontjából jobban jött ki Áder János - mondta az InfoRádióban Giró-Szász András. Az ellenzéki frakcióvezető mindazt a három témát szóba tudta hozni, amelyre a Fidesz kampánya épül.

Az elemző úgy fogalmazott, hogy a frakcióvezető "jégre vitte" a gazdasági minisztert, akinek a cáfolatai gyakran mellékvágányra futottak.

A gyógyszeráremelésről folytatott vita kapcsán a szabad demokrata Kóka János azt hangsúlyozta, hogy 1998 és 2002 között több mint 100 százalékkal lettek drágábbak a medicinák, arról azonban nem beszélt, hogy ekkor az infláció is négyszerese volt a mostaninak - tette jozzá.

Az áremelkedés a fogyasztói árindexhez képest most sokkal nagyobb - mondta az elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint igen nagy különbség volt a két vitapartner között a habitusukat illetően.

A gazdasági miniszter egy igen agilis, de sokkal tapasztalatlanabb politikus, míg a Fidesz frakcióvezetője az elmúlt 15 év során megszerzett rutinnal vett részt a vitán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást