Hiller: nagy a különbség az MSZP és a Fidesz között

InfoRádió / MTI
2006. március 9. 20:48
A Magyar Szocialista Párt meg akarja és meg is fogja nyerni a parlamenti választásokat - hangoztatta Hiller István pártelnök, aki büszkén vállalhatónak nevezte az elmúlt négy évet. Az MSZP vezetője szerint több szempontból jelentős különbség van a két nagy párt között.

Az MSZP elnöke szerint büszkén vállalható az elmúlt négy év, bár volt, amit nem sikerült maradéktalanul megvalósítani, ugyanakkor olyan is akadt, amit nem tartalmazott a 2004-ben meghirdetett program, mégis megcsináltak - mondta Hiller István.

A nagyobbik kormánypárt vezetője szerint érdekes helyzet alakult ki a magyar politikai életben, hiszen már minden jelentősebb párt kormányzott és kényszerült ellenzéki szerepbe is.

A szocialista politikus úgy vélte: ezért az összehasonlításnak sokféle szempontja lehet, az egyik ilyen, hogy melyik politikai erő mennyit javított a nyugdíjasok helyzetén, illetve mennyi közút épült az országban.

Hiller István szerint jelentős különbség az MSZP és a Fidesz között, hogy míg utóbbinak nincs programja, az MSZP-nek van, amíg a Fidesz állandóan az MSZP-ről beszél, az MSZP az országról, ők Gyurcsányról beszélnek, Gyurcsány Ferenc pedig az Új Magyarországról.