Tüntettek Gyurcsány kóbor kutyás kijelentése ellen

Infostart
2006. március 5. 14:56
Tünetést tartott az MSZP fővárosi székháza előtt a Fidelitas és az 1956 Alapítvány. A megmozdulással Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Veszprémben tett, a kóbor kutyákat és azok begyűjtését emlegető kijelentései ellen tiltakoztak.

A tüntetésen a szervezők szerint mintegy ezer ember vett részt. A megjelentek előtt Hankiss Ágnes történész azt mondta: a kormányfő kijelentése méltatlan a demokráciához és félelmet keltett az emberekben.

Balázs Piri László, az 1956 Alapítvány kurátora úgy fogalmazott: Magyarországon túl sok kitelepítés volt ahhoz, hogy ilyet mondjon a miniszterelnök, akinek kijelentését politikailag inkorrektnek nevezte.

Gyurcsány Ferenc február 25-én Veszprémben tartott fórumán azt mondta: "És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük".

A rendőrség kordont vont a MSZP-székháza elé. A Köztársaság tér elülső megtöltötte a tömeg, voltak tüntetők, akik a környező utcákon és az Erkel Színház épülete előtt tartózkodtak a demonstráció ideje alatt.

Közben az MSZP elnöke a szocialisták székházában arról beszélt, hogy az ország nyugalmat akar, nem felfordulást. Hiller István szerint a Fidesz azért beszél állandóan az MSZP-ről, mert nincs programja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió helyszíni tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást