Dávid Ibolya: "nem készülünk koalícióra"

Infostart
2006. március 5. 12:21
Euró 2010-re, rendbetett költségvetés, egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó, a törvények betartatása és új nemzet-stratégia a határon túliaknak - ezt ígéri választási kampányában az MDF, amely szombaton tartotta kampánynyitóját. Dávid Ibolya miniszterelnök-jelölt szerint az "üres és hamis ígérgetésbe" kezdett pártok mellett szükség van egy őszinte pártra.

"Számunkra mindenképpen fontos erkölcsi parancs, hogy a tisztaság mellé odaállunk és a gazemberséget elítéljük" - hangsúlyozta Boross Péter volt kormányfő az MDF kampánynyitóján, feladatul jelölve ki a rendteremtést és a törvények betartatását.

A párt miniszterelnök-jelöltje, Dávid Ibolya a zsúfolásig telt Thália színházban kijelentette: az MDF nem készül koalícióra más pártokkal.

"Ma két szocialista párt verseng a szavazók kegyeiért: az egyik balszélről érkezett és a rendszerváltozáskor kicsit felvarrták az arcát, a másik most éppen jobboldalról érkezett és új arcbőrt plasztikáztatott magára. Két szocialista párt, amely ugyanazt a terméket kínálja, csak máshogy nevezi a portékát... De a lényeg ugyanaz: az állami gyámság, a paternalizmus, az osztogató jólét hamis illúziója. Ezért azt mondom: nem készülünk koalícióra" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Az MDF programjában szerepel az euró 2010-es bevezetése, a költségvetés rendbetétele, az egykulcsos 18 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése, az örökösödési illeték eltörlése, a korrupcióellenes hivatal felállítása és a határon túliaknak kínált új nemzet-stratégia kidolgozás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást