Nyugdíjak: ki szavazott meg mit?

Infostart
2006. március 1. 07:08
Az MSZP szerint hiteltelen a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó felvetése, mert az ellenzéki párt nem szavazta meg a 13. havi járandóság bevezetését. A Fidesz állítja: a 13. havi nyugdíjat igen, az ezt tartalmazó törvényt az egyházakat hátrányosan érintő rész miatt nem támogatták.

Gy. Németh Erzsébet szocialista képviselő az InfoRádióban azt mondta: téved Harrach Péter fideszes képviselő, amikor azt állítja, hogy az ellenzéki párt támogatta a 13. havi nyugdíj bevezetését.

A képviselő elmondta: a szavazásnál a Fidesz-frakció 104 tagja nemmel szavazott, 2-en tartózkodtak, 55-en pedig nem szavaztak.

Ezért hiteltelen a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó ötlete - tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

A Fidesz családpolitikai programszóvivője, Soltész Miklós szerint nem igaz Gy. Németh állítása.

A politikus közölte: valóban volt egy olyan törvény 2002-2003-ban, amikor együtt kellett szavazni az egyházi intézmények finanszírozásának csökkentéséről és a 13. havi nyugdíjról.

Soltész Miklós hozzátette: ekkor ugyan nem szavaztak a koalíciós képviselőkkel, de az ötletet támogatták, és amikor arról volt szó, hogy két részletben kapják meg a jogosultak a 13. havi nyugdíjat, akkor igennel szavaztak.

A szocialistáknak kellene szembenézniük a 14. havi nyugdíj szükségességével, amelyet a 13. havi mintájára be lehet vezetni - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást