Deutsch-Für: kétharmados többség közelébe is juthat a Fidesz

Infostart
2006. március 1. 04:55
Deutsch-Für Tamás fideszes képviselő "azonnal aláírná" a nagy közvélemény-kutató cégek által prognosztizált választási eredményeket.

A négy nagy közvélemény-kutató közül háromnál - a Mediánnál, a Gallupnál és a Tárkinál - 5 százalékpont a Fidesz előnye a biztos pártválasztók között, a Szonda Ipsos-nál pedig döntetlen az állás. Ha ezt átlagoljuk, akkor a Fidesz 3,8 százalékponttal vezet az MSZP előtt - mondta a politikus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Deutsch-Für Tamás szerint, ha az SZDSZ és az MDF nem jut be a parlamentbe, akkor a Fidesz akár 60-62 százalékos többséget is szerezhet az Országgyűlésben.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a Gallup által mért népszerűség-növekedéséről, a politikus közölte: meg kell vizsgálni, mi áll a trend mögött, hiszen a kormányfő teljesítménye még elődje, Medgyessy Péterénél is rosszabb.

Értékelni kell milyen "fondorlattal, ügyességel" érte el ezt Gyurcsány Ferenc - tette hozzá.

A Fidesz nyitott az egyeztetésre

Deutsch-Für Tamás megerősítette: pártja nyitott arra, hogy a Fidesz által javasolt vitasorozatban érintett többi kormánytaggal is külön-külön egyeztessen az időpontról.

Az ellenzéki politikus hozzátette: az április 5-ei miniszterelnöki vita összegzésként zárja majd le a vitasorozatot.

Kóka János és Áder János kedden rögtönzött vitát is folytatott a gázáremelésről, miután a szabad demokrata miniszter megkereste a fideszes politikust a Képviselői Irodaházban. Mivel a Fidesz frakcióvezetője nem ért rá, ezután egyeztettek megbízottaik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Deutsch-Für Tamás a Fidesz ígéreteinek gazdasági hatásairól
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Deutsch-Für Tamás a közvélemény-kutatásokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást