Az MDF gigantikus mosógépe

InfoRádió / MTI
2006. február 25. 13:48
Az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó gazdaságot kifehérítő hatására hívta fel a figyelmet az MDF egy jelképes nagymosással Budapesten, a Nyugati téren.

A téren felállított, öt méter magas, két és fél méter széles mosógépbe Katona Kálmán választmányi elnök és Budai Tünde adótanácsadó, Lenti és Letenye MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje "18 százalékos mosóport" töltött, majd "zsebből zsebbe gyakorlat"; "100 oldalas adóbevallás"; "versenyképtelenség"; "adócsalás" és "igazságtalan adózás" feliratú vásznakat helyeztek az "Adomatt" márkájú szerkezetbe.

Az elöltöltős "mosógép" fémszerkezetre feszített ponyváján többek között a "18 százalékon tisztább a helyzet"; "a sok agymosás után jöjjön a nagymosás!"; "A magyar ember nem adócsalásra született. Nem akarjuk eltitkolni, amiért dolgoztunk. Nem hordjuk tovább az adócsalás szennyesét!" felirat volt olvasható.

Budai Tünde elmondta: a jelenlegi adótörvényeket egyszerűsíteni kell, mert azok túl bonyolultak és átláthatatlanok, az adófizetést pedig tervezhetővé kell tenni.

"A korrupció személyhez és zsebhez kötött, és mosás előtt a zsebeket ki kell üríteni" - közölte Budai Tünde.