Szerbek akarják megtámadni Gyurcsány feleségét?

Infostart
2006. február 24. 16:55
A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a kormányfő családjával kapcsolatos fenyegetés miatt. Az InfoRádió úgy tudja: a rendőrség azt vizsgálja, hogy mennyire van veszélyben Gyurcsány Ferenc és családja.

A fenyegetés miatt elrendelték a miniszterelnök feleségének és gyermekeinek biztonsági védelmét. Batiz András kormányszóvivő közölte: a kormányfő feleségét elkísérik nyilvános fellépéseire, a gyerekeket pedig iskolába.

Dobrev Klára azt mondta: reméli, hogy rövid lesz ez a "nyomasztó időszak".

A hívás Kecskemétről jött

A HavariaPress információ szerint egy kecskeméti nyilvános fülkéből hívta fel egy férfi még szerda délben a helyi rendőrséget.

A telefonáló azt mondta az ügyeletes tisztnek, hogy tolmácsként dolgozik szerb üzletembereknek, akik arról beszéltek, hogy meg akarnak támadni egy nőt. A férfi közölte: látta a nő fényképét is, és felismerte Dobrev Klárát.

A Népszabadság arról adott hírt, hogy az ismeretlen telefonáló a hívás során pontos adatokat közölt a miniszterelnök feleségének napi programjairól, a többi között arról, hogy milyen autóval és mikor viszi a gyerekeket iskolába.

Ezeket az információkat a kormányszóvivő nem erősítette meg az InfoRádiónak, csupán annyit mondott, hogy csütörtök óta a Köztársasági Õrezred tagjai védik Gyurcsány Ferenc családját.

Batiz András közölte: még vizsgálják a bejelentés valóság tartalmát, de úgy tűnik, hogy a fenyegetés valós.

Kinek jár a védelem?

Jogszabály határozza meg, hogy kinek jár állandó védelem. E szerint a közjogi méltóságok védelemben részesülnek, családtagjaik biztosításáról a Köztársasági Õrezred parancsnoka dönt. Politikusoknak nem jár védelem - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi László közölte: ugyanez a jogszabály a belügyminiszter hatáskörébe utalja annak eldöntését, hogy veszély esetén elrendelje az előírás hatálya alá nem tartozók védelmét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást