Orbán állítja: jól töltötte ki a vagyonnyilatkozatot

InfoRádió / MTI
2006. február 7. 20:30
A Fidesz elnöke szerint minden eddigi vagyonnyilatkozatát a valóságnak megfelelően töltötte ki. Orbán Viktor levélben jelezte: nem megy el az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésére, és jogi úton vesz elégtételt azokon, akik megkérdőjelezik vagyonnyilatkozatának hitelességét.

Levélben fordult a parlament Mentelmi Bizottságához a Fidesz elnöke, aki közölte: minden eddigi vagyonnyilatkozatát és a vele közös háztartásban élő hozzátartozói vagyonnyilatkozatait a valóságnak megfelelően töltötte ki.

Orbán Viktor a levélben hangsúlyozta: a 2005-ös vagyonnyilatkozatokban szereplő ingatlanok adatait az ingatlan-nyilvántartási adatokkal egyezően töltötte ki.

Tulajdoni lappal bizonyít és nem megy el

A bizottsághoz írt leveléhez a pártelnök csatolta a friss tulajdoni lapot, amelyből szerinte kiderül, hogy a vagyonnyilatkozatot a valóságnak megfelelően töltötte ki.

Orbán Viktor közölte: jogi úton vesz elégtételt mindenkin, aki ezzel ellentétes állítást tesz.

A Fidesz elnöke tájékoztatta a parlament Mentelmi, Összeférhetetlenségi és Mandátumvizsgáló Bizottságát, hogy nem megy el a testület zárt ülésére.

Korábban a Mentelmi Bizottság szocialista elnöke, Géczi József Alajos közölte: az Orbán Viktor és házastársa vagyonával összefüggő nyilatkozatokból és közlésekből megállapítható, hogy a pártelnök vagyona budai villája növekedésével jelentősen gyarapodott.