Munkahelyen tilos kopogtatócédulát gyűjteni

Infostart
2006. február 5. 12:00
Közintézményekben és munkahelyeken tilos ajánlószelvényeket gyűjteni- mondta az Országos Választási Iroda vezetője. Rytkó Emília azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a választópolgárok holnaptól kapják kézhez kopogtatócédulájukat és ajánlószelvényüket.

Az Országos Választási Iroda vezetője emlékeztett arra, hogy aki február 10-éig nem kapja meg ajánlószelvényét, vagy kopogtatócéduláját, annak ezt a helyi jegyzőnél kell jeleznie, illetve újat kérnie.

A képviselőjelöltségért induló személyeknek, vagy megbízottaiknak legkésőbb március 17-éig kell 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjteniük és leadniuk a választókerületi bizottságokhoz, hogy hivatalos jelöltté váljanak.

Korábban Rytkó Emília az InfoRádióban felhívta a figyelmet arra, hogy csak a külföldön leadott voksok összeszámlása után állapítják meg az országgyűlési választások eredményét.

Elmondta: április 23-án egyszerre voksolnak Magyarországon és külföldön, ezért a határokon túlról érkező szavazatokat csak a második forduló utáni 6. napon számlálják meg, és ennek beszámításával közlik majd a kiválasztott 176 szavazó kör eredményét


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rytkó Emília (OVI) a választókerületekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Rytkó Emília (OVI) a külfödi szavazásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást