Nem nyomoznak az MSZP-s politikusok ellen

Infostart
2006. február 3. 08:24
Megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség azt az eljárást, amelyet a brókerügyben rendelt el Puch László és Baja Ferenc szocialista országgyűlési képviselők szerepének tisztázására.

Kulcsár Attila, a K&H Equities korábbi üzletkötője – akit több milliárd forintos sikkasztással vádolnak – egyik vallomásában azt állította: a két politikus több tízmillió forintot kapott azért, hogy segítsék őt a bűncselekmények elkövetésében.

Kulcsár Attila az ügyészségen tett vallomásában azt állította: Puch László, az MSZP pénztárnoka azzal kereste meg, hogy segít neki egy társaság megvásárlásában, de cserében 20 millió forintot kér.

A korábbi bróker Baja Ferencet, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárát vesztegetéssel vádolta meg.

Az ügyészség a két politikus szerepének tisztázása érdekében 2004. december elején nyomozást rendelt el, de a két képviselőt csak tanúként hallgatták ki – mondta el az InfoRádióban a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Nem történt bűncselekmény, ezért a nyomozást megszüntettük – tette hozzá Keresztes Imre.

A Fővárosi Főügyészség tavaly augusztus 24-én nyújtotta be a vádiratot a Fővárosi Bírósághoz Kulcsár Attila és húsz társa ügyében sikkasztás, pénzmosás, vesztegetés, orgazdaság és bűnpártolás miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást