Feketelistával az épületomlás ellen?

Infostart
2006. február 3. 12:30
Úgynevezett feketelistát készítene a többször hibázó tervezőirodákról és építőipari cégekről a Magyar Építészkamara. A szervezet elnöke korábban az InfoRádiónak azt mondta: Magyarországon is bekövetkezhet épületomlásos tragédia.

A Magyar Építészkamara elnöke az InfoRádióban elmondta: Németországban annak ellenére hatékonyan működik a rendszer, hogy nem jár komoly büntetés a listára felkerült cégeknek.

Eltér István úgy vélte: az építőipari vállalkozásoknak már a szakmán belüli visszhang is komoly visszatartó erő lehet. A kamarai vezető azt is hangsúlyozta: a lista bevezetése előtt mindenképp kikérik az adatvédelmi biztos véleményét.

Korábban a Magyar Építészkamara elnöke az InfoRádióban azt mondta: Magyarországon is hamarosan bekövetkezhet a lengyelországi, csehországi vagy németországi épületomláshoz hasonló tragédia, mert az építészek a leszorított árak miatt nem tudnak minőségi munkát végezni.

A Magyar Építészkamara vezetője kijelentette: ha a magyar tervezőket is arra kényszerítik, hogy minimális díjért dolgozzanak, és szinte teljesíthetetlen határidőket vállaljanak, akkor egyre romlik a mérnöki és az építészeti színvonal, és előbb-utóbb bekövetkezik egy hasonló baleset Magyarországon is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Eltér István, a Magyar Építészkamara elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást