Választási programok - nem lesz közös bemutató

Infostart
2006. január 14. 14:10
Az MSZP, a Fidesz és az MDF elnöke nem vesz részt az SZDSZ jövő hétfői sajtótájékoztatóján, ahol a Szabad Demokraták tervei szerint a pártelnökök közösen mutatták volna be választási programjuk legfontosabb elemeit.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azt mondta: ők ismertetni fogják javaslataikat, annak ellenére, hogy a párt küldöttgyűlése csak jövő hét vasárnap fogadja el az SZDSZ választási programját.

Összehívták a liberális párt gazdasági tanácsadó testületét is, amely véglegesíteni fogja az SZDSZ gazdasági programját.

Kóka János gazdasági miniszter szerint négy dologra van szükség ahhoz, hogy Magyarország teljesíteni tudja a maastrichti kritériumokat, folytatódjon az infrastruktúrafejlesztés és az autópálya-építés, valamint lehetővé váljon a további adócsökkentés. Ezek: a közigazgatás és az egészségügy reformja, az egykulcsos adórendszer, és a privatizáció.

A gázellátásról szólva Kóka János azt hangsúlyozta, hogy uniós támogatást kell szerezni olyan gázvezetékek építéséhez, amelyekkel megszűnhet Magyarország függősége az orosz gáztól.

Az adriai vezeték és terminál mintegy 4 milliárd euróba kerülne, ez azonban nem lehet egyetlen ország terhe – mondta a gazdasági tárca vezetője, hozzátéve, hogy horvát, szlovén, magyar és osztrák összefogásra van szükség az uniós támogatás mellett.

Kóka János azt is elmondta, hogy mivel Magyarország piaci áron kapja a gázt a Gazpromtól, nem érinti az az orosz bejelentés, miszerint több európai ország esetében is felülvizsgálják a gáz beszállítási árát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Választási program - SZDSZ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást