Lesz KRESZ lex

Infostart
2005. december 28. 17:10
Jövő év végére készülhet el az új KRESZ, a kormány nemrég elfogadott közlekedésbiztonsági feladatterve szerint - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.

Tóth Judit hozzátette: az a céljuk, hogy az Európai Unió ajánlásának megfelelően 10 éven belül a felére csökkentsék a közúti balesetben elhunytak számát. Az utóbbi években ez a szám 1300 körül volt.

A szóvivő hozzátette: az új KRESZ-ben sem lesz kötelező a kerékpárosok számára a bukósisak, a fényvisszaverő mellény viselését viszont bizonyos napszakokban és utakon előírhatják.

Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára elmondta: az évi 1300 közlekedési halálesetből több mint 500 a gyalogos és a kerékpáros áldozat. Az alezredes ezért hasznosnak tartaná, ha a kerékpárosok számára előírnák a fényvisszaverő mellény viselését.

Kiss Csaba szerint legalább ennyire lényeges lenne a traffipaxok számának növelése. Emellett minimum másfélszeresére kellene növelni a biztonsági övet bekapcsolók számát – hangsúlyozta az alezredes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Tóth Judittal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Interjú Kiss Csabával
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást